Konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća

Bez autora
Feb 10 2011

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisalo je konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća u 2011. godini. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Fond neće odobravati kredite u manjem iznosu od 1.000 evra, a maksimalni iznos kredita je 10.000 evra. Za jagodaste voćne vrste (jagoda, malina, kupina, ribizla, ogrozd, dud i aktinidija) rok otplate kredita je tri godine, uz grejs period od dve godine. Otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno sedam rata).

Konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voćaPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisalo je konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća u 2011. godini.

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Fond neće odobravati kredite u manjem iznosu od 1.000 evra, a maksimalni iznos kredita je 10.000 evra.

Za jagodaste voćne vrste (jagoda, malina, kupina, ribizla, ogrozd, dud i aktinidija) rok otplate kredita je tri godine, uz grejs period od dve godine. Otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno sedam rata).

Za jabučaste (jabuka, dunja, mušmula i oskoruša) i koštičave voćne vrste (šljiva, breskva, kajsija, nektarina i višnja) rok otplate kredita je dve godine, uz grejs period od tri godine. Otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno pet rata).

Za jezgraste (orah, leska, badem i kesten) i deficitarne voćne vrste (kruška i trešnja) rok otplate kredita je godinu dana, uz grejs period od četiri godine. Otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno tri rate).

Pored popunjene prijave, potrebno je podneti i sledeću dokumentaciju:

  • original predračun sa specifikacijom za nabavku voćnih sadnica iskazan u dinarskom iznosu koji će izdavati dobavljači registrovani za proizvodnju I prodaju voćnih sadnica;
  • original vlasničkog lista za nekretnine ne stariji od 15 dana, na koji se može staviti hipoteka u korist Fonda u jedan i po puta većoj vrednosti od odobrene vrednosti kredita ili u slučaju bankarske garancije pismo o namerama izdavanje garancije (podnosilac prijave ne mora biti i vlasnik nekretnine koja će se staviti pod hipoteku);
  • izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava (podaci o poljoprivrednom gazdinstvu);
  • original uverenje o plaćenom porezu (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • fotokopija lične karte (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • procena vrednosti nepokretnosti izdata od strane ovlašćenog procenitelja sa fotografijama (ukoliko je predmet hipoteke građevinski objekat).

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču opreme koju bude odabrao učesnik konkursa.

Prijavu sa pratećom dokumentacijom dostaviti na adresu:

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede
Bulevar Mihajla Pupina 6
21000 Novi Sad

Sa naznakom “ZA KONKURS“

Rok za konkurisanje je 01.03.2011.

Prijavu i sve dodatne informacije možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik